לאחרונה השלימה חטיבת פתרונות האבטחה של קבוצת ,G1 קבוצת הביטחון והבטיחות המובילה בישראל, הליך מחשוב של כלל המפעלים הראויים שלה. נכון להיום, מפעילה החטיבה אחד עשר סניפים בפריסה ארצית, בהם מועסקים כ-4500 אנשי אבטחה, מתוכם למעלה מאלף חמושים. על ההחלטה למחשב את המערך החמוש, בחירת תוכנת הניהול והליכי ההטמעה בכתבה שלפניכם.
חטיבת פתרונות האבטחה של קבוצת G1 הינה מחברות האבטחה הגדולות בישראל והוותיקה שבהן. החטיבה פועלת בפריסה ארצית ולה אחד עשר סניפים בהם היא מעסיקה כ-4500 עובדי מטה, סניפים ושטח בתחום האבטחה, חלקם תחת רגולציה; הסדרת הביטחון, רישוי עסקים וחלקם פועל בגופים פרטיים.
קבוצת G1 נוסדה בשנת 1937 כחברת “השמירה” בבעלות
פרטית. בשנת 2002 נרכשה הקבוצה ע”י חברת האבטחה
הדנית Group4 Falck אשר התמזגה עם Securicor
הבריטית. לאחר הרכישה שונה שם החברה ל-"G4S”,
והיא הפכה לחלק מתאגיד האבטחה הבינלאומי הגדול בעולם. בשנת 2017 נרכשה החברה על ידי קרן “פימי” קרן הפרייבט אקווטי הגדולה בישראל. בשנת 2018 הונפקה החברה והפכה להיות חברה ציבורית בבורסה לני”ע שבתל אביב. בתחילת 2024 נרכשה השליטה בקבוצת G1 ע”י UMI (יוניברסל מוטורס) – מהקבוצות המובילות במשק הישראלי, הפועלת בתחום הרכב, ביטוח, כח אדם וסיעוד ואף מחזיקה ברשת אופיס דיפו.
לקבוצת G1 שלוש חטיבות – אבטחה, מוקדים, וטכנולוגיות,
כאשר בראש חטיבת האבטחה עומד מר חמי בן אריה
ותחתיו פועלים עשרות מנהלים כאשר כל אחד מהם אחראי
על מספר סניפים ופעילויות, לרבות אחריות על לקוחות
בחלוקה גיאוגרפית, לקוחות אסטרטגיים וארציים שהם
לקוחות גדולים אליהם נדרש קשב רב במיוחד. “כל אחד
מהמנהלים משמש כ- POC של אותו לקוח”, מסביר יובל
שן, סמנכ”ל בחטיבה העובד בחברה למעלה משני עשורים.
מה הביא אתכם לקבלת החלטה כה דרמטית למחשב את כל חדרי הנשק של החטיבה?
“מזה זמן רב אנחנו פועלים על מנת לְמַקְצֵעַ ולדייק את העבודה הידנית שאנחנו עושים במחסני הנשק והגענו לתובנה שהמורכבות הנדרשת היום אינה מאפשרת עוד לנהל תחום זה ללא מערכת מחשוב מתקדמת. חיפשנו פתרון שיאפשר לכל אחד מבעלי הרישיון הארגוני לנהל את המפעל שתחת אחריותו ובמקביל שיאפשר לנו, הנהלת החברה, לבצע פיקוח ובקרה על כלל המפעלים”.
כיצד הגדרתם את הדרישה המבצעית למערכת?
“תחום הנשק מוסדר ע”י אגף כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי ואנו נמצאים תחת פיקוח קפדני של המפקחים המחוזיים איתם אנו עובדים על בסיס קבוע. הדרישה המקצועית למעשה מוכתבת ע”י הרגולטור וכל תוכנה חייבת לעמוד בדרישות כאשר כלל המסכים חייבים להיות תואמים באופן מושלם לדרישות האגף. אי לכך, חיפשנו מערכת שכבר פועלת בחדרי נשק בחברות אבטחה, פועלת גם בתיאום מול האגף ואף יודעת להתעדכן כשצריך. כמו-כן, חיפשנו מערכת שתדע לתמוך בכל ‘שרשרת’ הגיוס של מועמד חדש בחברה, החל מתיק אישי וארכיון המסמכים ועד לרגע קבלת הנשק. בנוסף ולא פחות חשוב, חיפשנו מערכת שתסייע לבעל הרישיון המיוחד במעקב אחר כלל המסמכים והרישיונות נדרשים, תדע להתריע בפנינו על כל חידוש נדרש וכמובן תעקוב אחר ההכשרות והרענונים. מאחורי הכל עמד הרצון להיות ברמה אחרת מעל מה שהיינו עד כה ומעל מה שקיים היום בשוק”, מסכם יובל.
כיצד מתנהל הליך כזה בחברה בסדר גודל שלכם?
“התהליך ארך זמן לא קצר. התייעצנו כמעט עם כל בעלי הרישיון הארגוני בחברה, בדקנו את הצרכים בשטח, התייעצנו עם חברות שכבר הטמיעו מערכות ונפגשנו עם מספר חברות ובסופו של ההליך הייתה תמימות דעים מקצועית שמערכת ‘ביטחונית – און ליין’ של חברת ‘רובין פיתוח מערכות מידע’ היא התוכנה הטובה ביותר בישראל לנושא זה”.
כיצד ביצעתם את הליך ההטמעה בכלל הסניפים?
לב, מדוע אתה נבחרת להוביל את המהלך?
על מה אחראי בעל רישיון מיוחד?
“בעל הרישיון המיוחד אחראי על ניהול שוטף של כלי הירייה בחדר הנשק עליו הוא מופקד. הרישיון ניתן עבור סניף הכפוף למחוז מסוים באגף רישוי כלי ירייה אשר מחולק לכמה מחוזות. אנו פועלים תחת שני גופים מנחים; אגף כלי ירייה כרשות המוסמכת לניהול מערך הנשק ומשטרת ישראל האחראית, הן על חלק מבדיקת הרקע לבעלי התפקידים והן על מיגון כלי הירייה שבחזקתי”.
במה כרוכה העבודה של הבער”מ (בעל רישיון מיוחד)?
כיצד החל תהליך ההטמעה של המערכת אצלך בארגון ?
מה היתרון המרכזי של מערכת ביטחונית עבורכם כהנהלה?
האם, לדעתך, המערכת מורידה את כמות התקלות?
האם בכוונתכם להכניס מערכות מתקדמות נוספות?
מה קורה אם העובד לא מבצע את הלומדה?
הזכרת שיש מערכת נוספת שאתם בוחנים?
אכן, מדובר באפליקציה שנועדה להחליף את יומני הנשק הידניים באתרים הפועלים ע”פ נוהל נשק עמדה. המערכת ,GUN WATCH המוצעת אף היא ע”י ‘רובין מערכות מידע’, מתממשקת לתוכנת הניהול (ביטחונית און ליין) ומאפשרת שליטה מלאה ובזמן אמת על תהליך העברת נשק (העברה חמה) או הפקדה של נשק בכספת (נוהל כספת עמדה). למערכת זו שני יתרונות בולטים: הראשון – אם ישנה תקלה המערכת תודיע בזמן אמת הן לבער”מ והן למפקח. היתרון השני – המערכת מספקת התראות למאבטחים על מסמכים ורישיונות שמועד חידושם קרוב וכמובן שהיא תחסוך את הפקת היומנים, איסופם ושמירתם. המערכת נמצאת כרגע בפיילוט בחברה אחרת בפיקוח אגף כלי ירייה וברגע שתקבל אישור נאמץ אותה גם אצלנו”.
לסיכום,
לב דורקובסקי, מנהל חדר נשק סניף אשדוד. התחיל את עבודתו בחברה בשנת 2006 כמאבטח מן השורה ועם השנים התקדם לתפקידי ניהול; תחילה כמפקח ולאחר מכן כמנהל אזור. בשנת 2010 מונה לב כמנהל חדר הנשק בסניף אשדוד, תפקיד אותו הוא ממלא עד היום”.
יובל שן, סמנכ”ל חטיבת האבטחה בקבוצה. הגיע לקבוצת G1 מחברת אבטחה אחרת והחל את דרכו בחברה כמנהל סניף תל אביב. לאחר כעשר שנים בתפקיד מונה לתפקיד סמנכ”ל. במסגרת תפקיד זה הוביל יובל את המהלך למחשוב מערך האבטחה החמושה בחטיבה.
מצודה – מגזין האבטחה של ישראל, גיליון 51 אוגוסט 20