חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תשתית תקשורת מבוססת סיבים אופטיים

איזה תחום מעניין אותך?

    בשנים האחרונות הולך ומתרחב השימוש בתשתית תקשורת מבוססת סיבים אופטיים. הסיבים האופטיים מיוצרים מזכוכית שקופה (ולעיתים מפלסטיק) שמאפשרת מעבר של אור בין שני קצותיו של הסיב. הסיב בנוי מליבה ומעטפת שמצופים בשכבת הגנה מפני פגיעות.

    התקשורת האופטית מוכיחה את עצמה כיעילה במיוחד בשידור לטווחים ארוכים. יתרונה הבולט של השיטה היא רוחב הפס שהיא מספקת, הרחב בהרבה מהמקובל בתשתית אחרת. מהירות העברת הנתונים הגבוהה מתאפשרת בזכות העובדה שסיבים אופטיים מונחים על קרקעית הים ומחברים בין יבשות.

    כיום מקובל להשתמש במערכות האופטיות בעיקר עבור רשתות מחשבים, טלוויזיה בכבלים, אינטרנט וטלפונים. בשנים האחרונות גובר השימוש בסיבים האופטיים גם לטווחים קצרים, בשל התייעלות התחום שגרם להפחתת העלויות ללקוחות הקצה. במרבית מערכות התשתית האופטיות משתמשים בסיב אופטי עם ליבת זכוכית (סיליקה), אבל מערכות המיועדות לשידור לטווח קצר מבוססות לרוב על סיבים העשויים פלסטיק.

    אילו סוגי סיבים אופטיים קיימים?

    • Multimode (MM) – סיבים אופטיים מרובי מצבים הם בעלי קיבולת איסוף גדולה יותר מזו של סיבים אופטיים יחידים. בפועל, ליבה גדולה יותר מפשטת את החיבורים ואת תהליך הייצור, ולכן מאפשרת להשתמש ברכיבים אלקטרוניים בעלות נמוכה יותר.
    • Singlemode (SM) – היתרון המרכזי של הסיב האופטי בעל המצב היחיד הוא בקוטר הרחב שלו, שנע בין 50 ל-100 מיקרומטר. בזכות הקוטר הרחב, לכבל יש קיבולת גבוהה יותר. בסיבים אלו משתמשים במחקרים מדעיים הדורשים דיוק רב.

    האם לחברה שלכם דרושה תקשורת אופטית? ואם כן, מאיזה סוג? אנחנו ב-G1 ארזים נלמד את העסק שלכם ונעזור לכם להגיע להחלטות האידיאליות עבורכם. נשמח לתכנן איתכם, לספק, להתקין ולתחזק את המערכת המתקדמת שתתאים בדיוק לכם.

    לקבלת ייעוץ והצעה מותאמת אישית השאירו פרטים:

      יצירת קשר

      אני מעוניינ.ת שנציג יחזור אלי