קבוצת G1 השיקה מוקד אש מתקדם לניטור וזיהוי מוקדי שריפות שיקצר משמעותית את זמני התגובה והיכולת להציל חיים. ""מדובר בבשורה חדשה ופורצת דרך בתחום ניטור התפשטות האש שהמטרה העיקרית היא הצלת חיי אדם, לצמצם פגיעה ברכוש ולאפשר לעסקים לחזור לשגרת עבודה במהירות"
קבוצת הבטחון והבטיחות הגדולה בישראל G1, המעסיקה כ-5,800 עובדים בתחומי האבטחה, מוקדים וטכנולוגיות, הודיעה על הקמת מוקד אש המבוסס על טכנולוגיות מתקדמות – FMS (Fire Monitoring). המוקד מיישר קו עם הסטנדרטים המחמירים בעולם ויטפל ישירות מול צרכנים בעזרת אמצעים מתקדמים בכל הקשור למניעה ותגובה בעת שריפה – השירות מיועד לשוק הפרטי-עסקי ולמוסדות ציבוריים.
המצב הקיים היום, הוא שלרוב העסקים הקטנים-בינוניים בישראל ישנם מערכות גילוי אש/עשן אנלוגיות עם ממשק התקשרות לאיש קשר ולעיתים למכבי האש, זאת אומר שברגע שישנה אזהרה, המערכת באמצעות חייגן או יחידת קצה יוצרת קשר למוקד אזרחי, ההתראה שמתקבלת היא כללית, עם מיקום איזורי (כתובת ומספר בית לרוב) ללא חיווי ספציפי או מקור מדויק של האש, כיצד התפתחה או מה המקור שלה ומכאו שזמן יקר מתבזבז, זמן שעלול לעלות בחיי אדם. ראוי לציין שבישראל קיימת תקינה חדשה שמסווגת עסקים בשתי רמות סיכון, לפי גודל, ייעוד ומספר השוהים בו – הראשונה, לא מחייבת קישור ישיר למכבי האש ורק חיבור למוקד האזרחי. השנייה, מחייבת התראות ישירות לשירותי ההצלה לצורך קבלת רישיון עסק.
הטכנולוגיה על בסיסה הוקם המוקד החדש FMS, מאפשרת יכולות מדויקות לניטור ייחודי למערכות גילוי אש, בין היתר – קבלת קריאות ברמת החדר המדויק, הכוונה שניתן לדעת איפה התחילה האש ומה מסלול ההתפתחות שלה, על ידי קריאת הפיענוח מהגלאי החכם. בנוסף, תוכנה ייעודית, פותחה לצורך פתרון מקיף וסיוע למערך כבוי האש המאפשר התחקות אחר מקור ועוצמת ההתפשטות ומשתנים נוספים היכולים להועיל להבנה טובה יותר של האירוע. שילוב טכנולוגי של מערכות גלוי אש ומצלמות האבטחה (מוקד רואה) והכל באפליקציה ייעודית וידידותית למשתמש המשלבת גם מפות שטח סינופטיות.
מלבד הטיפול באירוע עצמו, אחד הקשיים שחווים עסקים רבים הינה החזרה לשגרה של בית העסק, בין אם מבחינה לוגיסטית (שיפוץ, מחשוב, עבודות חשמל וכו). המערכות החדשות שמסוגלות לטפל ולאבחן נקודתית את מוקד האש, מביאה לכך שנמנע נזק עקיף לבית העסק, לדוגמה, במערכות הקיימות היום, ברגע שישנה התראת אש, כל בית העסק יוצף במים מתוך חוסר ידיעה על מוקד האש ובכך נגרם נזק לרכוש שלא היה בכלל בקרב השריפה. המשמעות הכלכלית שבית העסק חוזר לעבוד מהר יותר ומשקיע פחות משאבים פיננסיים וכוח אדם במהלך השיקום.
"מדובר בבשורה חדשה ופורצת דרך בתחום ניטור התפשטות האש שהמטרה העיקרית היא הצלת חיי אדם, לצמצם פגיעה ברכוש ולאפשר לעסקים לחזור לשגרת עבודה במהירות. בכוחו של המוקד החדש לקצר משמעותית זמן תגובה יקר ובכך להציל חיים הלכה למעשה", אומר אבי לוי, מנכ"ל חטיבת המוקדים ב- G1. "זאת מפני שהמוקד מספק פתרון מקצועי למערך הכיבוי, הכוונת מערך הכיבוי למיקום המדויק של האירוע (קומה, חדר וכד'), תקשורת ישירה של מערך הכיבוי אל מול המוקד לצורך קבלת אינדיקציה על התפתחות האירוע וחסכון בהוצאת ניידות כיבוי לשווא עקב קריאות שווא".
גם לחברות הביטוח עניין במוקד החדש, שכן יספק צמצום תשלום ללקוח בעקבות נזקי שריפה בזכות איתור מדויק ומוקדם של מקור השריפה, צמצום עלויות הפרמיה ללקוח בעקבות החיבור למוקד ויכולת צמצום הנזקים האפשריים והורדת החסמים של חברות הביטוח בגיוס לקוחות רגישים.
אז מה קורה בעצם בעת התראה? בשלב הראשון ניטור מדויק של מקור השריפה על גבי מפה ממוחשבת, לאחר מכן הקפצה אוטומטית של המצלמה במוקד והתראה ללקוח באפליקציה, אפשרות לפתיחת דלתות מרחוק עם שילוב כריזה מרחוק ושילוב הדלקת תאורה, וכמובן מתחילת התהליך הקפצת כבאיות למקום, כאשר בידם המידע המדויק על התפשטות האש.
פורסם במעריב אונליין – עסקים