קבוצת G1, חברת האבטחה המובילה בישראל, מספקת שירות אבטחת יישובים ושכונות. בחברה מסבירים שהמערך החיצוני משולב עם כיתת הכוננות ופועל בשיתוף מלא עם ממונה הביטחון של היישוב או הוועד השכונתי.
מאז הטבח שביצע חמאס בשביעי באוקטובר, פועלת קבוצת G1, יחד עם רבש״צים וקב״טים להקים ולשדרג מערכי אבטחה ביישובים בישראל. לצד הפעילות ביישובים צמודי הגדר בעוטף עזה, פועלת הקבוצה גם להקמת מערכי הגנה בשכונות בצפון תל אביב, ביישובי עמק חפר ובעוד מגוון יישובי מרחב כפרי ושכונות בערים.
G1 היא הקבוצה המובילה בישראל באספקת שירותי אבטחה, בטחון ובטיחות ופועלת בפריסה ארצית מלאה. החברה נוסדה בשנת 1937 בשם ”חברת השמירה“, הצטרפה לתאגיד S4G העולמי בשנת 2002 וביולי 2017 נרכשה ע“י קרן פימי ומאז 2018 נסחרת בבורסה לני“ע בת“א. בקבוצה מועסקים כ5500- עובדים והיא בנויה משלוש חטיבות עיקריות – חטיבת המוקדים, חטיבת הטכנולוגיות וחטיבת פתרונות אבטחה. בשילוב שלושת החטיבות מעניקה הקבוצה שירותים בכל הסקטורים ולכל מגזרי המשק.
״מאז האירועים בשבת השחורה, ישנה עליה משמעותית בביקוש להקמה או שדרוג מערך הגנה יישובי״, אומר רפי בוטבול, מנהל מכירות ארצי של חטיבת המוקדים בחברה. ״התושבים רוצים ביטחון.
הם רוצים להיות בטוחים שהיישוב או השכונה שלהם מוכנים לקשת רחבה של אירועי ביטחון – מאירועי פח״ע וטרור, דרך טרור חקלאי במרחב הכפרי ועד אירועי רכוש ושוטטות זרים. הגנת יישובים זו משימה שאינה זרה לנו. עוד לפני אירועי ה7- באוקטובר בנינו ותכננו קונספטים ומערכי אבטחה ליישובים צמודי גדר וליישובים ושכונות שלא בקו העימות“.
חליפת ביטחון ייעודית ליישובי קו העימות
בשונה מיישובים כפריים הממוקמים בלב ישראל או שכונות במרחב אורבני, יישובי ספר הממוקמים בקרבת גבול, דורשים איפיון ביטחוני ייחודי. בקבוצת G1 מבינים את הצורך ומספקים טכנולוגיות מתאימות גם ליישובים הנמצאים כפסע ממרחב לחימה פוטנציאלי.
״ביישובים במרחב הדרומי והצפוני הנמצאים ברמות סיכון גבוהות, אנו פועלים בשת“פ עם הרבש״צ, הרב“ש או הקב“ט ומאפיינים יחד את הסיכונים והתרחישים בהתאם לתקציב הקיים. מדובר בהליך תכנון יסודי שקבוצת G1 מציעה בחינם ליישובים אלה״, מסביר מאיר זוהר – מנהל מכירות מרחב דרום ואחראי על פעילות הגנת הישובים בחטיבת המוקדים של G1.
זוהר שאיבד בשבת השחורה את בתו הצעירה במסיבת ״נובה״, פועל ללא הרף בעוטף עזה על מנת לספק לכל היישובים מענה ביטחוני. ״זו שליחות אישית שלי, בגיבוי G1״, אומר זוהר.
זוהר מסביר כי האיפיון הראשוני לצרכי היישוב יכול לארוך כחודש. ״אנחנו עוברים בכל מטר בגדר ההיקפית, בודקים איפה צריך להתקין מצלמות, אילו מצלמות כדאי בכל נקודה, איזו תקשורת עדיפה. מוודאים שיש חפיפה בין שטחי הצפייה של המצלמות. ככל שיש צורך אנו מרימים רחפן לאוויר כדי לוודא שאכן האיפיון מכסה את כל מה שצריך.
״במרחב הכפרי, ישנם גם תקציבים של המועצה האזורית שחלקם יכולים לשמש גם להקמה ותחזוקה של מערך אבטחה. היכולת שלנו לבנות מערך אבטחה מודולרי, מאפשרת ליישוב להשביח את התקציב. כלומר, להוציא יותר מכל שקל. כאשר בונים מערך אבטחה יישובי מודולרי, מקימים את התשתיות הראשוניות כך שהן יתמכו בהתרחבות עתידית. כמו גם, התכנון של משאבי התקשורת והאנרגיה כולל יתירות.״
מה כולל מערך אבטחה בקו העימות?
זוהר מפרט: ״במעגל הראשון, מתקינים לרוב מצלמות טרמיות ואופטיות במוצר אחד, יחד עם מצלמות PTZ. המצלמות הטרמיות מאפשרות ראייה בכל מזג אוויר לטווחים של עד 2 ק״מ. הן כוללות אנליטיקה וכאשר מתגלה תזוזה חשודה, הן מפעילות את מצלמות ה-PTZ כך שיעקבו אחרי הדמות החשודה.
״אנחנו מתקינים מצלמות טרמיות איכותיות, כך שהיישוב צריך פחות מצלמות כדי להשיג אותן תוצאות מבצעיות. זה חוסך כסף ותחזוקה על ציר הזמן. מצלמה כזו מחליפה מספר מצלמות פשוטות רגילות.
האירוע שהמצלמה קולטת, משודר בזמן אמת למוקד המרוחק שיכול להקפיץ כוח תגובה בעת הצורך – ניידות סיור, כיתות כוננות או כל מערך אבטחה במרחב.
״התכנון שלנו סוגר מעגל – משלב הזיהוי, איפיון המטרה, שידור לאחור למוקד, הקפצת כוח תגובה וניהול האירוע עד סופו מול הרבש״צ וכיתת הכוננות היישובית. הרבש״צ מצויד באמצעי צפייה נייד כגון טאבלט והוא רואה בזמן אמת את כל המתרחש, מכל הסנסורים והמצלמות ביישוב. הפתרון שלנו מספק לו מודעות מיידית למצב, מכל מקום, גם אם הוא בחו״ל.
״תפיסת האבטחה והמיגון שלנו הופכת את היישוב לחכם ובטוח יותר״, מסביר זוהר. ״כל האלמנטים מחוברים למוקד שלנו. המוקד מאויש 24/7 ועוזר לרבש״צ או לקב״ט לנהל את האירוע בקור רוח מרחוק. כולל הפעלה של סנסורים שונים, ממצלמות, מנעולים ועד תאורה, רשת אינטרנט והקפצת כוחות ביטחון לסוגיהם. נוסף על כך, אנו יכולים לספק לתושבי היישוב לחצני מצוקה אפליקטיביים אישיים, הנותנים דיווח קהילתי הכולל מיקום, שמע ווידאו למוקד מרכזי לכל חברי הקהילה.״
היישוב: השכונה, הבית והפרט
תפיסת האבטחה שגיבשה קבוצת G1 ליישובים ושכונות מבוסס על שלושה מעגלי אבטחה – הגנה היקפית ופנימית של היישוב, הגנת הבית והגנת הפרט.
הגנת הישוב – שילוב בין הגנה פיזית וטכנולוגית: המהלך כולל מינוי קב“ט מטעם החברה שאחראי על פעילות האבטחה בישוב, בניית מערך סיור המשלב צוות לוחמים ניידים, הכולל גם סיור כלבני מבוסס על יוצאי יחידת עוקץ של צה״ל. לוחמי היחידה המלווים בכלבי הסיור מייצרים הרתעה אפקטיבית בשטח ומהווים תגבור למערך האבטחה הקיים. השימוש בכלבים מאפשר למאבטח לגשת לגורמים חשודים בשטח ללא חשש ואף משמשים לאיתור
חשודים לאחר אירוע בטחוני או פלילי.
בנוסף, מותקנות מצלמות LPR לזיהוי לוחיות רישוי רכב בשערים, מצלמות במרחב הישוב משולבות בטכנולוגיית אנליטיקה המשדרות אירועים חריגים למוקד החברה ולצוות הסיור. המוקד כמנהל האירוע מרחוק, יכול להקפיץ כיתת כוננות יישובית, ניידת מרחבית וכוחות ביטחון מדינתיים. כתלות בגודל האירוע ובצורך המבצעי.
הגנת הבית: כחלק מתפיסת ההגנה הכוללת ממליצים בקבוצת G1 לכלל התושבים להתקין בבית הפרטי מערכות לגילוי פריצה, מצלמות אבטחה ואינטרקום משולב וידאו. בשנתיים האחרונות החברה מפעילה פלטפורמה חדשה המשלבת את כלל הטכנולוגיות במערכת אחת חכמה הנשלטת דרך אפליקציה.
בקבוצת G1 יישמו לקחים מהירים מהשבת השחורה ומציעים לכל בית מערכת תקשורת ייעודית לממ״ד הכוללת אמצעים לרציפות חשמלית ותקשורת סלולרית המחוברת למוקד האבטחה, גם אם הבית נותק מחשמל ואינטרנט. כמו כן, ניתן לשלוט במצלמות ובאינטרקום מהממ״ד בזמן חירום, על מנת להיות מודעים למתחולל מחוץ לדלת ולבית, במידה וחלילה פורצים אליו מחבלים.
הגנת הפרט: לחברה מערכת מצוקה משפחתית אפליקטיבית המאפשרת קשר ישיר עם בני המשפחה ומוקד האבטחה. האפליקציה מאפשרת מידע על מיקום המשתמש בעת אירוע, מפעילה שידור וידאו למוקד, ומופעלת באמצעות זיהוי קולי של המשתמש.
״בניית קונספט ההפעלה מותאם לצרכי היישוב או השכונה, בהתאם לתקציב ולצורך המבצעי״, מסכם בוטבול, המנהל גם את פעילות האבטחה בשכונות במרחב האורבני.